Facebook Slider

 

JOUW GELUK IN VENRAY

Van zondag 15 t/m zondag 29 oktober 2017 is de fototentoonstelling 'Jouw Geluk in Venray' te zien geweest.

Zo'n zestig foto's van enthousiaste Venrayenaars lieten zien waar zij gelukkig zijn geweest in Venray op het moment dat de foto gemaakt werd. Zo hebben zij ongemerkt invulling gegeven aan het thema GELUK dat centraal staat in oktober, de maand van de geschiedenis.

Lees meer: Jouw geluk in Venray

 

SCHIJT AAN DE GRENS

- REVIEW -


Wegens succes verlengd
'Zijn die kijkers allemaal voor ons gekomen', zie je ze denken. 'Dan kijken we toch gewoon terug.' Of Carina Leenders ze persoonlijk gekend heeft is niet bekend. Mogelijk is ze hen op een foto tegengekomen. Tweelingen zijn het niet helemaal, maar zeker twee van dezelfde soort. Ze kijken je dan wel aan, maar hebben ze die oerkracht van Harry van der Borg ook gezien. Zij ligt in steen opgevouwen te wachten tot zij zich kan ontplooien. Gelukkig staat de hond Dog van Nicole van Skipp met zijn staart vol zaagtanden naar haar toe, anders zou hij er nog van schrikken. Als hij alle apparaten, waaruit hij is samengesteld weer in werking zou zetten is hij een ontembaar vechtmonster, maar zo verstild op zijn sokkel wordt hij aaibaar.

Lees meer: Schijt aan de grens

 

 Erfgoed op de Rooyse loper

Van 21 mei t/m 25 juni 2017 wordt de tentoonstelling 'Ons erfgoed op de Rooyse Loper' gehouden in de Borggraaf. Ruim vijftien leden van het Historisch Platform Venray openen daarmee het nieuwe museumgebouw van Venray.

Lees meer: Erfgoed op de Rooyse loper

   

 

Beleef Lunchroom Verheugen

 

De naam Verheugen was een begrip in Venray. De bekende Banketbakkerij en later ook luchroom Verheugen was een familiebedrijf en gevestigd aan de Grotestraat; van 1825 - 1976. Banketbakkerij Verheugen genoot landelijke roem door hun proemetaartjes en rumtompoezen.

Lees meer: Beleef Lunchroom Verheugen

   

 

Adriaan van der Drift

 

 

Adriaan van der Drift, 1808-1883, heeft diverse aquarellen gemaakt in Venray. Hij werkte in het atelier Cuypers in Roermond en tekende in de wijde regio. Vaak waren dit landschappen.

Lees meer: Adriaan van der Drift