Facebook Slider

 

Kunstig genieten

                                    

Van maandag 6 november tot en met zondag 17 december 2017 zullen 15 kunstenaars uit de regio Venray 50 werken tentoonstellen.De werken omvatten schilderijen, waarop met verschillende technieken figuratieve en abstracte voorstellingen worden weergegeven, maar ook foto's,  beelden van keramiek en koper.

Bijzonder zijn de twee dieren, die zijn samengesteld uit afvalijzer: een giraf en een taxhond met kroon. Samen beelden ze de intentie uit, waarmee de Rooyse Ladies, als afdeling van Kiwanis Nederland deze tentoostelling hebben samengesteld. De giraf buigt zich vertederd over de taxhond, die onder zijn poten een veilige schuilplaats mag zoeken. De taxhond heeft bovendien een kroontje op, waardoor hij een beschermde status krijgt.

De Kiwanis hebben de kunstenaars gevraagd hun werk niet alleen tentoon te stellen, maar ook te koop aan te bieden. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de speelgoedbank. De speelgoedbank Venray verzamelt sinds november 2015 overtollig en goed speelgoed en stelt dit beschikbaar aan gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar die vanwege hun economische situatie niet in staat zijn om speelgoed te kopen.

Kiwanis is gesticht in 1914 in Detroit. De naam is afgeleid van een woord uit de owjibe-taal, een indiaanse taal uit Noord-Amerika.Het betekent: “Lawaai maken”. De stichters van Kiwanis hebben dat vertaald in “Wij bouwen”. In 2005 hebben ze dat uitgelegd als “Overal ter wereld kinderen helpen”.

De gastdames en heren van het Venrays Museum verwijzen eventuele kopers naar de contactpersoon van Kiwanis.